Ei ole aikaa rentoutumiselle...?

26/10/2020

"Vuorokaudessa saisi olla tunteja enemmän, jotta rentoutumiselle jäisi aikaa."

Tuota lausetta kuulee kovin usein. Itsekin olen elänyt sellaista aikaa elämässäni, jossa menin tukka putkella, eikä ollut aikaa pysähtyä ja hengähtää. Mitä siitä seurasi? Uupumus. Tuntui, että kaikki ilo oli poissa ja elämä tuntui raskaalta. Ahdisti. Asiat ja tekemiset, jotka aikaisemmin olivat olleet suuria ilon ja voiman lähteitäni, kääntyivätkin minua vastaan... veivät voimiani. Hymy ja elämänkeveys olivat poissa. Tilalle tuli stressi, joka jatkui aivan liian pitkään. Se vaikutti yöuniini. Olen aina ollut erittäin hyvä nukkuja. Tästä seurasi huoli omasta jaksamisesta.

Erään ystäväni kanssa käyty keskustelu sai minut ymmärtämään, että asioiden on muututtava, olin haamu entisestä Helistä. Tai oikeastaan olin kyllä tietoinen muutoksen tarpeesta mutta ilman tuota ystäväni antamaa voimaa en olisi pystynyt huolten täyttämästä elämästäni nousemaan. Tunsin itseni täysin epäonnistuneeksi ja surkeaksi ihmiseksi.

Ja niin aloin tekemään muutosta. Sen kaiken kiireen keskellä olin unohtanut itseni, suoritin vain elämääni kuvitellen tekeväni sitä mitä haluan. Ei se helppoa ollut. Jouduin tekemään raskailtakin tuntuvia päätöksiä. Ikään kuin raivasin tilaa pysähtymiselle ja olemiselle. Noina pysähtymishetkien aikana kyselin itseltäni, kuka olen, mitä haluan jne. monia kysymyksiä? Pikkuhiljaa elämääni alkoi paistamaan aurinko ja kasvoilleni tuli taas tuttu hymyni. Rentoutuminen... siihen jää ihan koukkuun, sillä siitä tulee niin hyvä olo. Rentoutuminen on taito, joka meillä on ollut olemassa jo syntymästä mutta jostain syystä tuo taito katoaa. Ehkä se mielletään kulttuurissamme laiskuudeksi eikä sille ole tilaa, siksi unohdamme sen.

Tässä hetkessä...näin on hyvä
Tässä hetkessä...näin on hyvä <3

Mutta viekö se todella paljon aikaa? Ei vie. Mutta sitä pitää harjoitella. Mikäli ei ole päivällä aikaa pysähtyä niin hyvä hetki rentoutumiselle on illalla nukkumaanmenon yhteydessä. Mikäli päiväsi on ollut stressaavaa ja pääsi on täynnä ajatuksia, rentoutumisen avulla nuo jännitetasot saa laskettua, mölinä päässä hiljenee. Keho ja mieli rauhoittuu, rentoutuu. Unen laatu paranee. Usko pois, olen testannut niin monta kertaa. Harjoitus tekee mestarin tässäkin asiassa.

-Käsillä ja sydämellä 

Heli